viskok 2022

Word jij Viskok van het jaar 2023?

Wedstrijd

|

04 October 2022

Al voor de 33e keer gaat VLAM, het Vlaams centrum voor Agro- en Visserijmarketing, op zoek naar de ‘Viskok van het Jaar’. Samen met een gerenommeerde jury daagt VLAM chefs uit om hun lekkerste en meest originele gerecht met de ‘Vis van het Jaar’ te serveren. Het hoofdingrediënt is dus dit jaar de grijze garnaal.

VLAM maakt de winnaar bekend op de vakbeurs Horeca Expo in Gent op maandag 21 november. Lees hier hoe je kan deelnemen aan deze nationale horecawedstrijd en wat de voorwaarden zijn.

Ga de uitdaging aan en schrijf je in voor 17 oktober

Elke beroepskok, die in België zijn beroep uitoefent in een restaurant of traiteurzaak, kan zich inschrijven. Bedrijfsrestaurants zijn uitgesloten.

Wat moet je doen om deel te nemen aan de wedstrijd? Bezorg ons het recept van jouw lekkerste gerecht met grijze garnalen, gecombineerd met erkende traditionele streekproducten. Elke deelnemer verbindt er zich toe 1 recept in te sturen. De kandidatuur met het receptvoorstel dient voor 17 oktober 2022 bezorgd te worden via viskok@vlam.be of via de post naar VLAM - Vispromotie - Koning Albert II-laan 35 bus 50, 1030 Brussel.

Alle verdere details en voorwaarden zijn na te lezen in het wedstrijdreglement. Op basis van de ingestuurde recepten verkiest de jury na 17 oktober de finalisten. De finalisten worden uitgenodigd op Horeca Expo in Gent op maandag 21 november om hun gerecht te serveren aan de jury.

Wat wint de Viskok van het Jaar?

Behalve de felbegeerde titel ‘Viskok van het Jaar’ liggen er fantastische prijzen klaar voor de winnaar.

  • Naast een prachtige trofee, ontworpen door kunstenaar Marc Vanhecke, ontvang je een cheque ter waarde van € 750.
  • Een diner voor twee in Hof van Cleve***
  • Een campagne op sociale media met vijf cadeaubons

De overige laureaten genieten van een diner voor twee in De Jonkman** van Filip Claeys in Brugge.

Veel succes!

trofee viskok