Vissersboot ©Jo Clauwaert

Seizoenskalender vis

Vis kan je het hele jaar rond eten, maar elke vis heeft zo zijn momenten. Onze viskalender loodst je doorheen de typische visseizoenen. Je zal zien, met vis van bij ons heb je op elk moment van het jaar een ruime keuze.

Vers opgevist door onze vissers

Hier zijn enkel de vissoorten vermeld die door onze vissers worden aangevoerd. De viskalender werd samengesteld op basis van 4 factoren: kwaliteit, voldoende aanvoer in onze visveilingen, buiten het paaiseizoen (de periode dat vissen samenkomen in paaigebieden om zich voort te planten) en duurzaamheid. Weet dat het beste aankoopmoment ook afhankelijk is van klimatologische omstandigheden en eventuele vangstbeperkingen opgelegd door de Europese Unie. Bij twijfel of vragen kan je visspecialist je steeds verder helpen.

Door een goede en snelle distributie ligt zowel in de viswinkel als supermarkt dagelijks een uitgebreid aanbod aan verse vis. Gekweekte vissoorten zijn het hele jaar door goed verkrijgbaar.

Genieten van seizoensvis van bij ons

Net zoals groenten en fruit is ook vis op zijn best in het juiste seizoen. De vis is dan niet alleen veel verser en bijgevolg lekkerder, je maakt er bovendien een duurzame en prijsvoordelige keuze mee. Na een blik op onze viskalender weet je perfect wanneer welke vis te kiezen. Meer weten over je favoriete vis? Klik op de naam van de vissoort en duik in een zee van weetjes.

Seizoenskalender vis