Week van het witloof

Week van het witloof (1 - 7 februari)

Tijdens de week van 1 tot 7 februari is het zover: dan vieren we de Week van het Witloof. Tijdens die periode zet VLAM de groente in de verf. En terecht: witloof vindt zijn oorsprong in België en is nog steeds een paradepaardje van onze groenteteelt. Het maakt deel uit van ons culinair erfgoed en wordt ook wel eens het witte goud genoemd.

Week van het Witloof

Doe mee aan de Week van het Witloof 2023

Ook dit jaar zetten we weer witloof in de kijker in de week van 1 tot en met 7 februari 2023. We zien vaak dat de inspiratie voor recepten bij de consument niet verder gaat dan witloofrolletjes met kaas en hesp. Maar met witloof kan je alle kanten op, daar willen we de consument van overtuigen. Hiervoor creëerde VLAM verrassende witloofgerechten om het witte goud te laten schitteren op de menukaart. 

Met deze actie ondersteunen we de lokale telers. Er is een radio- en online campagne gepland en het witloof zal ook in de horeca, retail, groot- en kleinhandel in de kijker worden gezet, zo kan niemand om de Week van het Witloof heen. Meer info over de Week van het Witloof en tal van inspirerende recepten, vind je op Lekker van bij Ons.

Wil je ook graag het Witloof in de kijker zetten? 

Download de affiche