Viskok - Winnende gerecht

Word jij viskok van het jaar 2025?

Wedstrijd

|

04 June 2024

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, gaat ook dit jaar op zoek naar de 'Viskok van het jaar'. In de 35ste editie worden chefs uitgedaagd om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met de 'Vis van het jaar'. Deze eer gaat dit jaar naar de zeekat.

Op de vakbeurs Horeca Expo in Gent op maandag 18 november. Wil je deelnemen aan deze nationale horecawedstrijd? Lees hieronder meer over de inschrijving en de voorwaarden.

Word jij de viskok van 2025? Schrijf je in vóór 7 oktober.

Ben je beroepskok die in België het beroep uitoefent in een restaurant of traiteurzaak? Dan kan jij je inschrijven* voor deze wedstrijd. Bedrijfsrestaurants zijn uitgesloten.

Wat te doen om deel te nemen aan de wedstrijd?

Bezorg ons het recept van jouw beste gerecht met zeekat, gecombineerd met erkende traditionele streekproducten. Elke deelnemer verbindt er zicht toe één recept op te sturen én dit gerecht op de menukaart van je zaak te plaatsen. De kandidatuur met het receptvoorstel moet voor 7 oktober 2023 bezorgd worden via het inschrijvingsformulier. Vergeet niet om het ingezonden gerecht op je menukaart te plaatsen en ons hiervan een kopie te bezorgen.

Alle verdere details en voorwaarden zijn na te lezen in het wedstrijdreglement. Op basis van de ingestuurde recepten verkiest de jury na 7 oktober de finalisten. Zij worden uitgenodigd op Horeca Expo en Gent op maandag 18 november om hun gerecht te serveren aan de jury.

Wat kan je winnen?

Behalve de felbegeerde titel 'Viskok van het jaar' liggen er fantastische prijzen klaar voor de winnaar:

  • Een prachtige trofee, ontworpen door kunstenaar Marc Vanhecke
  • Een cheque ter waarde van € 750
  • Een diner voor twee in Hof van Cleve***
  • Een campagne op sociale media met vijf cadeaubons voor in jouw restaurant ter waarde van € 200
  • Publiciteit in de media

De overige laureaten genieten van een diner voor twee in De Jonkman** van NorthSeaChef Filip Claeys in Brugge.

Veel succes!

* Het inschrijvingsformulier gaat offline vanaf 7 oktober om 14 uur.

Winnaar Viskok van het jaar 2024

Winnaar Viskok van het Jaar 2024