
4 nieuwe streekproducten
Nieuws
|06 June 2025
Maar liefst vier nieuwe streekproducten mogen het label STREEKPRODUCT.be dragen: honing Merodegoud uit Tessenderlo-Ham, speculaas met amandel en witte speculaas van Aerts Speculaas uit Lokeren, het Dilbeeks konijnenkoekje en gekookt spek uit het Waasland.
Vlaamse streekhoning
'Merodegoud' door Dylan Elen uit Tessenderlo-Ham
Dylan Elen werkt met de zwarte honingbij, een bedreigde bijensoort die slechts de helft tot een derde van de hoeveelheid honing prodeuceert in vergelijking met de alomtegenwoordige uitheemse honingbijen. Dat maakt zij honing bijzonder.


Witte Speculaas
Aerts Speculaas BV uit Lokeren
Witte speculaas is minder gekend dan de bruine speculaas. Hierbij gebruikt men witte suiker en een minimum aan speculaaskruiden. Het gaat over een oude traditie want er zijn recepturen terug te vinden van 85 jaar geleden. Hier wordt nu ook de variant speculaas met amandelen toegevoegd.
Dilbeeks konijnenkoekje
Bakkerij Bossuyt uit Dilbeek
Wat begon met een grap van een student en een wedstrijd waaraan vader Pierre Bossuyt meedeed, resulteert in het Dilbeeks konijnenkoekje. Een boterkoekje met mokka smaak in de vorm van een konijn dat zijn pootjes heeft gedopt in melk- of fondantchocolade.

Gekookt spek uit het Waasland
'Boerke Waas' door 6 klasseslagers uit het Waasland
Een geliefd slagersproduct uit het Waasland waarvoor een recept werd ontwikkeld door 6 klasseslagers, gebaseerd op respect voor lokale traditie. Het spek wordt gepocheerd in vacuüm zakken gedurende 8 uur aan 72°C en behoudt zo een stevige structuur, maar smelt op de tong.
Wie zijn de producenten achter deze producten?
Lees alles over de nieuwe erkenningen op streekproduct.beBen je geprikkeld om deze of andere streekproducten te verwerken in je gerechten? Zoek de producent op Lekker van bij ons Connect en wie weet ga je een unieke samenwerking aan.