achelse blauwe

Achelse blauwe, ree, rode biet en cranberries

Kaas en bier combinatie

 

Achelse blauwe, ree, rode biet en cranberries

 

Dit winters gerecht is complex: aardse smaken van de rode biet en de ree, zachte zuren van de blauwe kaas, biet en cranberries (die tevens ook bitter zijn). Hier tegenover zetten we een complex toch gebalanceerd bier die dit gerecht perfect volgt in smaken. De Rodenbach Grand Cru heeft elegante zuren, zoetheid en houttoetsen die de aardse smaken in het gerecht mooi begeleiden.

 Rodenbach Grand Cru

Bereidingswijze

  • Ree opkuisen en afbakken, licht bestrijken met honing en balsamico. 
  • Rode biet versnijden, opbakken met beetje azijn. 
  • 1 kg verse cranberries opzetten met 400 gr suiker. 
  • Boerenkool spoelen, in oven met zonnebloemolie, peper en zout krokant afbakken. 
  • Klassieke roomsaus maken met madeira, afwerken met Achelse blauwe kaas. 
achelse blauwe

Achelse blauwe, ree, rode biet en cranberries 

Chef Jan Audenaert d'Oude Pastorie

Chef Jan Audenaert van d'Oude Pastorie 

Kaasaffineur Frederic Van Trich

Kaasaffineur Frederic Van Tricht 

Biersommelier  Kobe Ceulemans

Biersommelier  Kobe Ceulemans