![achelse blauwe achelse blauwe](/sites/horeca/files/styles/wide_hero_xxlarge/public/images/2019-Kaas%20inspiratie%20event-102.jpg?itok=ollxIQeP)
Achelse blauwe, ree, rode biet en cranberries
Kaas en bier combinatie
Achelse blauwe, ree, rode biet en cranberries
Dit winters gerecht is complex: aardse smaken van de rode biet en de ree, zachte zuren van de blauwe kaas, biet en cranberries (die tevens ook bitter zijn). Hier tegenover zetten we een complex toch gebalanceerd bier die dit gerecht perfect volgt in smaken. De Rodenbach Grand Cru heeft elegante zuren, zoetheid en houttoetsen die de aardse smaken in het gerecht mooi begeleiden.
![Rodenbach Grand Cru Rodenbach Grand Cru](/sites/horeca/files/styles/640w/public/images/geserveerd%20met%20Rodenbach%20Grand%20Cru.jpg?itok=Hft9Bh-K)
Bereidingswijze
- Ree opkuisen en afbakken, licht bestrijken met honing en balsamico.
- Rode biet versnijden, opbakken met beetje azijn.
- 1 kg verse cranberries opzetten met 400 gr suiker.
- Boerenkool spoelen, in oven met zonnebloemolie, peper en zout krokant afbakken.
- Klassieke roomsaus maken met madeira, afwerken met Achelse blauwe kaas.
![achelse blauwe achelse blauwe](/sites/horeca/files/styles/400w/public/images/2019-Kaas%20inspiratie%20event-102.jpg?itok=PwXEslof)
Achelse blauwe, ree, rode biet en cranberries
![Chef Jan Audenaert d'Oude Pastorie Chef Jan Audenaert d'Oude Pastorie](/sites/horeca/files/styles/400w/public/images/Chef%20Jan%20Audenaert%20d%27Oude%20Pastorie.jpg?itok=JY8Cvvg8)
Chef Jan Audenaert van d'Oude Pastorie
![Kaasaffineur Frederic Van Trich Kaasaffineur Frederic Van Trich](/sites/horeca/files/styles/400w/public/images/Kaasaffineur%20Frederic%20Van%20Tricht.jpg?itok=piQzPjGu)
Kaasaffineur Frederic Van Tricht
![Biersommelier Kobe Ceulemans Biersommelier Kobe Ceulemans](/sites/horeca/files/styles/400w/public/images/Biersommelier%20%20Kobe%20Ceulemans.jpg?itok=hsAMl8s9)
Biersommelier Kobe Ceulemans