Alegria-appel ijs op aardappel perkament met appel
Ingrediënten voor 4 personen
-
400 g Alegria aardappelen
-
500 g Boskoop appelen
-
5 g griessuiker
-
2 eetlepels Griekse yoghurt
-
Chiazaad
-
Honny® Cress – Koppert Cress
Bereidingswijze
Ijs
Schil de appelen en snijd in stukken. Stoof de appelen tot een compote.
Schil de Alegria aardappelen en snijd in stukken. Kook ze gaar zonder toevoeging van zout.
Mix 225 g appelcompote, 225 g gekookte Alegria aardappelen met 5 g griessuiker en ½ dl kooknat van de aardappelen, alsook de Griekse yoghurt.
Doe dit in een pot van de Pacojet en vries in. Laat een nacht harden.
Draai het ijs tot twee maal in de Pacojet.
Perkament
Was en gebruik 1 Alegria aardappel om fijne chips te maken. Leg 1 tot 2 chips per persoon op een mat op een ovenplaat en plaats in een oven van 125 °C gedurende 30 min tot ze krokant zijn.
Tartaar
Schil 2 Boskoop appels tot een gelijke tartaar. Stoof kort zodat de blokjes nog beet hebben. Laat afkoelen.
Afwerking
Plaats 1 of 2 aardappelperkament op elk bord. Schep er een lepel appelartaar op en werk af met een lepel smeuïge Alegria-appel ijs. Strooi wat chiazaad over het geserveerde ijs en werk af met wat Honny® Cress.
Voor The Potato Club campagne ontwikkelde Frank Fol, De Groentekok® in samenwerking met VLAM nog heel wat andere recepten, van aperitief tot dessert. Dat is aardappel inspiratie voor heel de menukaart!