bonnata vanillesaus

Bonnata vanillesaus met snoepjes van frambozen en zwarte chocolade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g Bonnata aardappelen geschild 

  • 1 dl volle melk 

  • 1 dl water 

  • 5 g griessuiker + 2 tabletjes zoetstof 

  • ½ vanillestok 

  • Koolzaadolie 

  • 1 bakje frambozen 

  • 50 g pure chocolade 

  • 1 bakje Melissa Cress 

bonnata vanillesaus

Bereidingswijze

Saus 

Snijd de geschilde Bonnata aardappelen in stukken. Gaar de aardappelen in 1 dl melk, water, de suiker en zoetstof. Voeg de vanillestok eveneens toe. Wanneer de aardappelen gaar zijn verwijder je de vanillestok. Schraap hem uit en voeg de vanille bij de aardappelen. Doe alles in een blender, voeg 2 stevige geuten koolzaadolie toe en mix tot een gladde saus. 

Frambozen 

Smelt de chocolade op een zacht vuur en dip de frambozen in de chocolade. Laat afkoelen op een rooster. 

Afwerking 

Verdeel de saus over een groot bord en schik er de frambozen op. Werk af met blaadjes Melissa Cress. 

Serveersuggestie: Kies het fruit voor je gerechten steeds in functie van de seizoenen, want dan kies je voor de meest kwalitatieve en smaakvolle producten. Zo is rood fruit op haar best tijdens de zomermaanden en hard fruit als appelen en peren tijdens de herfst en winter. 

 

 

Een zoet dessertje met verrassende Bonnata aardappel vanillesaus! 

Voor The Potato Club campagne ontwikkelde Frank Fol, De Groentekok®, De Groentekok® in samenwerking met VLAM nog heel wat andere recepten, van aperitief tot dessert. Dat is aardappel inspiratie voor heel de menukaart!