bouquet de moines

Bouquet des Moines, gebrande prei, groene kruiden en gember

Kaas en bier combinatie:

Bouquet Des Moines, een zacht, romig kaasje met korst die doet denken aan Parijse champignon.

 

Hier is gekozen voor Sint Bernardus witbier, een volmondig romig witbier dat qua mondgevoel de kaas al goed volgt. Het kruidige citruskarakter (koriander, curaçao) van het bier gaat goed gepaard met de kruidigheid van het gerecht en de pittigheid van de gember

Geserveerd met een Sint-Bernardus wit

Bereidingswijze

  • Prei spoelen, snijden in rondjes en stomen in de oven. Kort marineren met sushi azijn en karamelliseren in een pan. 
  • Gember schillen, kort blancheren en marineren in sushi azijn. 
  • Tarwe gaar koken, drogen op 60 graden en poffen in hete olie. 
  • Zonnebloem- en pompoenpitten in oven kleuren. 
  • Groene kruiden (munt, koriander, dragon) en waterspinazie in de thermomix blenden tot een lekkere kruidensaus, opwerken met dragonazijn. 
  • De pitten opwerken met de groene saus, de kaas versnijden en kort afbranden. 
  • Afwerken met zilverklaverzuring en gepofte tarwekorrels. 
bouquet de moines

Geserveerd met een Sint-Bernardus wit

Chef Jan Audenaert, Biersommelier Kobe Ceulemans, Kaasaffineur Frederic Van Tricht

Chef Jan Audenaert, Biersommelier Kobe Ceulemans, Kaasaffineur Frederic Van Tricht