crispy tapas

Crispy tapas van Belle de Fontenay, kurkuma, gember en Thaise basilicum

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 grote aardappelen Belle de Fontenay 

  • 1 stukje verse gember van ca. 3 cm 

  • Olijfolie 

  • Zwarte peper van de molen en zeezout 

  • Kurkuma 

  • Grof zeezout – fleur de sel 

Garnituur 

  • 1 Spaanse rode peper 

  • Thaise basilicum 

  • Eetbare paarse bloemen – viooltjes 

crispy tapas

Bereidingswijze

Chips 

Schil de aardappelen en snijd in de lengte in 2. Schaaf de aardappelen langs de grootste kant met de mandoline in chips van 1mm dikte. Ongeveer 10 chips per persoon. De chips moeten allen ongeveer even groot zijn. Dep de chips droog en bak ze in de friteuse goudgeel op 160°C. Gooi ze niet allemaal tegelijk in de friteuse maar doe dit door ze 1 voor 1 erin te leggen een 10-tal tegelijk en dus in verschillende keren. Laat de gebakken chips uitlekken op keukenpapier. 

Tartaar 

Snijd de rest van de aardappelen in kleine blokjes van 4 à 5 mm. Snijd de gember zeer fijn. Doe alles in een steelpan samen met een geut olijfolie en een stevige geut water. Kruid met zwarte peper, zeezout en kurkuma. Gaar de tartaar van aardappelen krokant gaar onder deksel tot water is verdampt. Laat afkoelen en meng er wat fijngesneden Thaise basilicum onder. 

Afwerking 

Verdeel de chips over een schaal en leg op elke chips een lepel tartaar. Werk af met stukjes Spaanse rode peper, waar de pitjes uitgehaald zijn, Thaise basilicum, de in reepjes gesneden paarse bloemen, grof zeezout en wat kurkumapoeder. 

Serveersuggestie: Dit aperitiefhapje is heerlijk met mosselen! Plaats op elke crispy chips een uit de schelp gehaald gegaard mosseltje. 

 

Een krokant aperitiefhapje waarin de Belle de Fontenay aardappelde hoofdrol steelt! 

Voor The Potato Club campagne ontwikkelde Frank Fol, De Groentekok® in samenwerking met VLAM nog heel wat andere recepten, van aperitief tot dessert. Dat is aardappel inspiratie voor heel de menukaart!