hartige cheesecake

Hartige cheesecake

Ingrediënten 

Stap 1: 

  • 20 gr pistachenoten 
  • 100 gr crackers zeezout 
  • 40 gr ongezouten boter 

Stap 2: 

  • 335 gr roomkaas natuur 
  • 65 gr room 40% 
  • 156 gr eieren scharrel brik 
  • 1 gr zout 
  • 6 gr verse dille 
  • 2 gr citroenrasp 
hartige cheesecake

Werkwijze 

Stap 1: 

Zet de ringetjes (4 cm diameter) op bakpapier. 
Smelt de boter en meng de gemalen crackers en noten erronder. Verdeel dit kruim  over de bodem van de ringetjes (+/- 15 gr) en strijk plat met een lepel. 

Stap 2: 

Meng de roomkaas met dille en de citroenrasp. Klop de eieren los en verdeel onder de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper. 

Vul de ringetjes en gebruik +/- 50 gr per vorm aan beslag. 

Bak de cake op 150° gedurende 20 minuten.