Kalfsfilet met comté kaas

Kalfsfilet met Comté kaas, coppa en pompoenpitten met pompoenrisotto

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kalfsfilet (hoeveel g?)
  • 10 plakjes coppa
  • 6 schijven Comté kaas
  • 100 g geroosterde pompoenpitten
  • 50 g boter
  • 3 teentjes knoflook
  • Zout en peper

Ingrediënten voor de risotto:

  • 3 pompoenen (klein)
  • 100 g geraspte Comté kaas
  • 100 g mascarpone
  • 100 g geroosterde pompoenpitten
  • Zout peper
  • 100 g ongezouten boter
Kevin Lejeune, la Canne en ville Brussel

Kevin Lejeune, chef van La Canne en Ville, Brussel

Bereiding:

  • Vraag je slager om de kalfsfilet schoon te maken en vast te binden
  • Kruid met peper en zout aan alle kanten
  • Snij elke 5 cm een inkeping in het kalfsvlees. Opgelet: snij de kalfsfilet niet volledig door
  • Steek in iedere inkeping een plakje coppa en een plakje Comté
  • Leg het kalfsvlees in een ovenschotel met de boter en de knoflook en bak gedurende 30 minuten op 180 ° C.
  • Zet voor de risotto twee pompoenen 45 min in de oven op 180°C. Snij het topje van de pompoenen zonder het te breken en maak de binnenkant van de pompoen leeg.  
  • Schil de andere pompoen volledig, maak hem leeg en meng fijn in een keukenrobot
  • Smelt nu de boter in een pan
  • Voeg de pompoenmix toe
  • En laat 15-20 minuten op laag vuur sudderen. Roer regelmatig.
  • Voeg dan de mascarpone en de geraspte Comté kaas toe
  • Meng goed tot alles gesmolten is
  • Kruid met peper en zout en voeg de pompoenpitten toe
  • Doe de risotto in de hele pompoen en serveer (je kan alles opeten)

 

Foto's: Diane Hendrickx