krokante exquisa raviola's

Krokante exquisa ravioli’s met spinazie, ricotta en spekpoeder

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 exquisa aardappelen 

  • 150 g verse jonge spinazie 

  • 1 potje ricotta 

  • Olijfolie 

  • Zwarte peper van de molen en zeezout 

  • 1 stuk Oud Brugge kaas 

  • 4 schelletjes Ganda ham 

  • Basil Cress - Koppert Cres

krokante exquisa raviola's

Bereidingswijze

Ravioli 

Was de aardappelen en snijd ze met de mandoline in flinterdunne schijfjes in de lengte. 

Spekpoeder 

Zet de oven op 160°C. Leg de schelletjes op een ovenplaat en plaats in oven. Bak gedurende 12 minuten. Laat afkoelen en verpulver tot stukjes. 

Vulling 

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de spinazie fijn. Verwarm een geut olijfolie in een pan, voeg de fijngesneden spinazie toe en stoof zeer kort. Kruid met zwarte peper van de molen en zeezout. 

Neem van het vuur en meng er 6 eetlepels ricotta onder. Leg op elke aardappelschijf een kleine lepel spinazie met ricotta en vouw toe.  

Vet een ovenschotel in met olijfolie. Plaats er de aardappelravioli’s dakpansgewijs in met behulp van een spatel. Rasp er Oude Brugge kaas over en plaats de schaal in de oven voor 25 minuten.   

Afwerking 

Haal de ovenschaal uit de oven en werk af met Basil Cress. 

 

Voor The Potato Club campagne ontwikkelde Frank Fol, De Groentekok® in samenwerking met VLAM nog heel wat andere recepten, van aperitief tot dessert. Dat is aardappel inspiratie voor heel de menukaart!