ratte pralines

Ratte pralines met truffel en champignons

Ingrediënten voor 4 personen

  • 16 Ratte aardappelen 

  • 2 tenen knoflook 

  • Verse marjolein 

  • Zwarte peper van de molen en zeezout 

  • 250 g kastanjechampignons (bewaar de kleinste voor garnituur) 

  • 2 sjalotten 

  • Bieslook 

  • Arqan arganolie 

  • 1 potje Légumaise Perigord – champignons met truffel 

 

ratte pralines

Bereidingswijze

Pralines 

Schil de Ratte aardappelen en snij ze in gelijke ronde stukken van ca. 3 cm hoog. Maak een kuil in het midden met een bolmesje. Spoel de aardappelen en leg ze in voldoende water zodat ze onder staan. Breng water met zwarte peper van de molen, zeezout en enkele takjes verse marjolein aan de kook. Gaar de aardappelpralines in de bouillon. Haal ze uit de bouillon en laat afkoelen. 

Tartaar 

Snijd de champignons en de sjalotten zeer fijn. Doe in een bakpan, voeg wat fijngesneden marjolein toe en bak lichtjes aan in arganolie. Kruid met zwarte peper van de molen en zeezout. 

Snij 4 kleine champignons in flinterdunne schijfjes. 

Afwerking 

Vul de aardappelpralines eerst met een lepeltje Légumaise, vervolgens met de tartaar. Werk elke praline af met een schijfje champignons, een marjolein blaadje en een bieslook bloemetje.  Plaats een streep Légumaise op het bord en plaats de pralines erop. Serveer warm of koud. 

Serveersuggestie: Snipper wat gerookte ham tussen de paddenstoeltartaar voor een extra dimensie.

 

Een smaakbommetje met Ratte aardappelswaar je geen genoeg van krijgt. 

Voor The Potato Club campagne ontwikkelde Frank Fol, De Groentekok® in samenwerking met VLAM nog heel wat andere recepten, van aperitief tot dessert. Dat is aardappel inspiratie voor heel de menukaart!