Witloofquiche

Witloofquiche

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 1 hartige zanddeeg gemaakt van speltbloem 

  • 13 kleine stronken witloof 

  • 150 g pas de rouge (kaascrème)  

  • 180 g room, geparfumeerd met verse tijm  

  • 4 eieren 

  • 1 eidooier 

  • snuf nootmuskaat 

  • 12 g fleur de sel 

  • peper 

  • paneermeel 

Witloofquiche

Bereidingswijze

Rol het zanddeeg uit en bak blind op 160°C in een voorverwarmde oven gedurende 12 minuten. 
Bak intussen het witloof gaar. Kruid met nootmuskaat, peper en fleur de sel. 

Laat het deeg afkoelen en bestrooi met wat paneermeel. 

Verdeel het witloof over de bodem.  
Klop de eidooiers met de eieren los, voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. 

Giet over het witloof en verdeel de kaascrème over de quiche.  

Plaats in een voorverwarmde oven op 180°C tot de quiche mooi vast is geworden. 25 minuten 

Tip: 

Serveer met een frisse salade. 

Humus x Hortense - Nicolas Decloedt 
https://humushortense.be/nl/  

Tijdsduur 50 min.