Zee van Smaak 2023

Proef een ‘Zee van Smaak’ op je bord!

Nieuws

|

15 September 2023

Ontdek de 'Zee van Smaak'

Van 15 september tot 15 oktober start de 'Zee van Smaak'-actie terug! Maar liefst 63 kustrestaurants hebben zich laten inspireren door de herfstvissen van VLAM: griet, rog en inktvis. Elk restaurant bedacht een culinaire creatie die je zeker wilt proeven. Kortom, een geweldige kans om te genieten van heerlijke gerechten en je smaakpapillen te verwennen.

Alle deelnemende kustrestaurants en hun gerechten vind je op de 'Zee van Smaak' website.

Luister naar de 'Van Boord tot Bord' podcast

Vanaf 11 september kun je 8 boeiende podcastafleveringen beluisteren in de reeks 'Van Boord tot Bord'. In deze serie neemt host Line Ellegiers je mee op een fascinerende reis vol authentieke verhalen, tradities en anekdotes uit de visserijwereld. Samen met haar volg je de weg die een lekker stukje vis aflegt van boord tot bord.

Bekijk de teaser van de podcast en laat je meeslepen door deze boeiende verhalen.

Visserij en duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema dat ook de visserij niet onberoerd laat. De Belgische visveilingen zijn zich zeer bewust van het belang van duurzaamheid. Vis afkomstig van vaartuigen met de erkenning 'Visserij Verduurzaamt' wordt gemarkeerd met een groene balk op de veilklok. Dit geeft aan dat deze vis voldoet aan strikte duurzaamheidscriteria en dat de vissers zich inzetten voor blijvende verbeteringen op dit gebied.

Wil jij ook bijdragen aan duurzame visvangst? Let dan op het label 'Visserij Verduurzaamt' wanneer je vis koopt bij de lokale vishandel of supermarkt. Het begint bij de visser die met respect voor de zee zijn vangst binnenhaalt, de aankoper die kiest voor verse vis met het 'Visserij Verduurzaamt'-label in de vismijn, de vishandel die aandacht besteedt aan duurzaamheid bij het selecteren van producten en de chef die met passie de vangst van de dag in zijn keuken bereidt. Samen werken we aan een duurzamere toekomst voor onze zeeën en oceanen. Doe jij ook mee?

Bekijk de prachtige nieuwe promofilm over 'Visserij Verduurzaamt' en laat je inspireren om bewuste keuzes te maken bij het kopen en bereiden van vis.

logo Visserij Verduurzaamt