Weekend van het stoofvlees - 10 en 11 januari 2026
Nieuws
|09 December 2025
Stoofvlees met rundvlees van bij ons is een absolute topper! We zetten deze nationale trots extra in de kijker op 10 en 11 januari 2026.
Wanneer je denkt aan de Vlaamse culinaire klassiekers dan mag stoofvlees absoluut niet ontbreken. Rundvlees van bij ons met frietjes en daarbij een frisse salade of gegrilde groenten. Je kan het hele jaar door smullen van deze lekkernij!
We geven graag enkele tips om stoofvlees perfect klaar te maken. Deze kan je delen met je klanten.
- Ga voor rundvlees waar nog een beetje vet aan zit. Dit geeft veel meer smaak en wordt ook malser.
- De belangrijkste kruiden voor stoofvlees zijn peper, zout, tijm en laurier.
- Naast de kruiding is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen zoet en zuur. De zoete smaak creëer je met stroop, bruine suiker of peperkoek, de scherpere toets door een boterham met mosterd of een beetje azijn toe te voegen.
- Gebruik in je stoofvlees een bruin bier dat niet te bitter smaakt zoals Petrus Oud Bruin, Liefmans Goudenband of donkere Leffe. Ook een fruitig bier zoals Rodenbach kan perfect.
- Stoofvlees moet lang pruttelen, maar zeker niet koken.
- Stoofvlees is een dag later nog lekkerder. Schep eerst de stukjes vlees uit de pot. Warm de saus op en voeg pas op het einde het vlees toe. Zo gaart het vlees niet te ver.
Kies bij het bereiden van stoofvlees voor rundvlees van bij ons, dan trek je de lokale kaart: je klant is steeds vaker op zoek naar producten van Belgische oorsprong, omwille van de smaak, kwaliteit en veiligheid, de beperkte voedselkilometers én het ondersteunen van de lokale economie. Je klant zal dit dus zeker weten te appreciëren.
Stoofvlees met ons beste vlees ooit is een echte topper aan tafel!