Contactdag AEHT - inspiratiesessies

Boeiende inspiratiesessies tijdens de contactdag voor de AEHT Cornet Trophy

Nieuws

|

09 Februari 2024

Op 6 februari werden 36 leerlingen van 11 Belgische hotel- en toerismescholen klaargestoomd voor de 12e editie van de AEHT Cornet Trophy. Dit prestigieuze evenement zal plaatsvinden op 28, 29 februari en 1 maart 2024, voor de tweede keer gehost door VTI Spijker in Hoogstraten. De deelnemers, afkomstig uit verschillende scholen, zullen strijden in vier wedstrijddisciplines: culinaire kunsten, restaurantdienst, patisserie en toeristische bestemmingen. De AEHT Cornet Trophy dient als de Belgische preselectie voor de Europese wedstrijd en conferentie die in november zal plaatsvinden in Riga, Letland.

Jonas Boel - Inspiratiesessie zeekat

VLAM is nauw betrokken bij de wedstrijddiscipline culinaire kunsten en benadrukt het belang van lokale producten. CEO Filip Fontaine zegt: "De wedstrijd is een prachtig initiatief om getalenteerde toekomstige professionals te inspireren met al het lokaal lekkers dat Vlaanderen te bieden heeft." Voor deze editie staat onder andere de "zeekat" en het "zenuwstuk van het rund" in de schijnwerpers.

Leerlingen klaarstomen met demo's en workshops

Om de deelnemers voor te bereiden op de wedstrijd, organiseert de brouwerij in samenwerking met VLAM en VTI Spijker een contactdag met workshops en infosessies. De bedoeling is om de leerlingen te inspireren en informeren over de producten waarmee ze tijdens de wedstrijd zullen werken.

Het zenuwstuk van rund werd toegelicht door Jeff Hanselaer van Pur Boeuf. De familie Hanselaer heeft een sterke reputatie als leverancier van hoogwaardig rundsvlees. Jeff speelt deze troeven uit in zijn restaurant waar rundsvlees centraal staat. Hij leek ons dan ook de ideale persoon om de leerlingen te charmeren mijn zijn uitgesproken passie.

In de namiddag volgde een tweede sessie waar zeekat centraal stond. Hiervoor nodigde VLAM Jonas Boel van Bar Coupé uit. Als deelnemer aan de wedstrijd Viskok van het Jaar 2024 en dankzij zijn passie voor de Noordzee wist hij de studenten te boeien met de mogelijkheden van zeekat.

Jonge professionals ondersteunen en motiveren

"Brouwerij Palm-De Hoorn & Rodenbach zet zich al sinds 2011 in voor het Belgische AEHT-project," zegt PR-manager Peter Buelens. "Voor ons is de ondersteuning van AEHT een educatief en maatschappelijk project." Als hoofdsponsor biedt de brouwerij studenten met een horecaopleiding de kans om hun vaardigheden op het gebied van bier en gastronomie te ontwikkelen. Driesterrenchef Viki Geunes is de trotse peter van de AEHT Cornet Trophy en benadrukt het belang van lokale producten van topkwaliteit en Belgische bieren. Hij ondersteunt het initiatief om studenten te inspireren en te motiveren in hun beroepskeuze.

Wat maakt de AEHT Cornet Trophy zo uniek?

De wedstrijd vereist niet alleen vakbekwaamheid en creativiteit van individuele leerlingen, maar legt ook nadruk op teamwork. Elk team bestaat uit leerlingen van verschillende scholen, die samen een recept of presentatie moeten uitwerken. Dit benadrukt het belang van samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid.

Over AEHT

De Association Européenne des écoles d'Hôtellerie et de Tourisme (AEHT), opgericht in 1988, verenigt meer dan 400 hotel- en toerismescholen in 40 Europese landen. Het hoofddoel van AEHT is het bevorderen van een Europees bewustzijn onder hotel- en toerismescholen door uitwisselingen van studenten en docenten en het bundelen van onderwijsmethoden. Jaarlijks organiseert AEHT een competitie om studenten te stimuleren en uit te dagen.

Contactdag AEHT - inspiratiesessies
Contactdag AEHT - inspiratiesessies
Contactdag AEHT - inspiratiesessies