Vissersboot

Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee wint Viskok van het Jaar 2024

Nieuws

|

21 November 2023

Op 20 november streden vijf finalisten voor de titel van Viskok van het Jaar 2024 tijdens Horeca Expo Gent. De finalisten gingen aan de slag met de vis van het jaar: schartong. Het was Gilles Pauwels van Vis Ateljee die de vakjury wist te overtuigen met zijn recept. Hij maakte een ballotine van schartong met risotto van Limburgs gepofte boekweit, structuren van Oostendse dulse, beurre blanc van Speciale Belge de Poes, girolle en citroenverbena.

Een Nationale Horecawedstrijd met de Vis van het Jaar

De Nationale Horecawedstrijd van VLAM met de Vis van het Jaar vond al voor de 34ste keer plaats tijdens Horeca Expo in Flanders Expo Gent. De wedstrijd is voorbehouden aan professionele chefs. De finalisten werden eerder geselecteerd door een leesjury en mochten dan hun recept met schartong live  bereiden in de competition kitchen op Horeca Expo. 

Elke kandidaat kreeg 1u45min om zijn gerecht af te werken voor een vakjury, samengesteld uit 11 vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door North Sea Chef Filip Claeys. Je mag er dus zeker dan zijn dat deze timing strak in de gaten werd gehouden.

Presentatrice Sabine Goethals ging na de prijsuitreiking met de kersverse viskok in gesprek. Gilles Pauwels (30) heeft het over zijn deelname en hoe hij zich nog meer gaat inzetten voor vis van bij ons. Benieuwd? Beluister hier de podcast! Je kan de aflevering ook hier terugvinden.

Gilles Pauwels - Viskok van het Jaar 2024 - Vis Ateljee

Gilles Pauwels, Viskok van het Jaar 2024
© Frank Croes

Interview Gilles Pauwels - Viskok van het jaar 2024

Dit waren de laureaten/finalisten:

  • Yves Aerts van restaurant Amitié in Kinrooi
  • Arnout Desmedt van traiteurszaak A Cook in Keerbergen
  • Jonas Boel van Bar Coupe in Temse
  • Diego De Baets als privéchef voor Atelier D in Brugge
  • Gilles Pauwels van traiteurszaak Visateljee in Pittem
Gerecht Schartong - winnaar Viskok van het Jaar 2024

Winnend gerecht Viskok van het Jaar 2024
© Frank Croes

 

Niemand vertrok met lege handen

De winnaar van de wedstrijd kreeg de 'Viskok van het Jaar'-trofee van kunstenaar Marc Vanhecke, het diploma ‘Winnaar - Viskok van het Jaar 2024’, een cheque ter waarde van € 750 en een dinerkaart voor twee personen bij restaurant Boury in Roeselare. Er worden ook vijf bonnen ter waarde van € 200 verloot om te gaan eten in het winnend restaurant of te spenderen in de winnende traiteurzaak.

De laureaten ontvingen elk: het diploma 'Laureaat - Viskok van het Jaar 2024' en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman** in Brugge.

Bedankt aan alle deelnemers om er voor de volle 100% voor te gaan!

Trofee Viskok van het Jaar 2024

Trofee Viskok van het Jaar 2024 door Marc Vanhecke
© Frank Croes