Aubergine

Groente van de maand mei: aubergine

Product in de kijker

|

11 April 2022

De aubergine is in het land en dat betekent kleur op het bord. Deze veelzijdige groente heeft een vrij neutrale smaak, waardoor u er eindeloos mee kan variëren: geroosterd, gestoofd, verwerkt in een ovenschotel, opgevuld… Aubergine leent zich ook perfect in mediterrane gerechten en bij tal van kruiden en andere groenten.

Bij aankoop moeten aubergines een gladde, donkerpaarse schil hebben en frisgroene kroonbladeren. Veert de vrucht terug een lichte vingerdruk en heeft ze een mattere glans, dan is de aubergine rijp.

Aubergines hebben een sponsachtige structuur en slorpen veel vet op bij het bakken. Daarom is het slim om de vrucht voor het bakken te bestrooien met zout, te laten inwerken en af te spoelen met koud water. Daarna knijpt u de aubergine uit en dept u ze droog.

Ontdek op www.lekkervanbijons.be verrassende recepten met aubergine, zoals een pittige aubergine-paprikadip, gevulde aubergine met couscous, wortel, peer en pompoen of de klassieker moussaka.