Vis fileren

Vijf finalisten voor Viskok van het Jaar 2024 bekend

Wedstrijd

|

27 October 2023

Op maandag 20 november krijgen vijf finalisten op Horeca Expo Gent de kans om te bewijzen dat ze het lekkerste en origineelste gerecht met schartong, de Vis van het Jaar 2023, op hun menukaart hebben staan.

De strijd om de titel Viskok van het Jaar 2024

De 34ste editie van de Nationale Horecawedstrijd, georganiseerd door VLAM, met de Vis van het Jaar vindt plaats tijdens Horeca Expo in Flanders Expo Gent. De wedstrijd is voorbehouden aan professionele chefs. De leesjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Na een grondige analyse selecteerde de leesjury vijf finalisten die op 20 november live in de demonstratiekeukens van Horeca Expo naar de titel van ‘Viskok van het Jaar 2024’ dingen.

Deze chefs zullen zich bewijzen

  • Yves Aerts van restaurant Amitié in Kinrooi
  • Arnout Desmedt van traiteurszaak A Cook in Keerbergen
  • Jonas Boel van Bar Coupe in Temse
  • Diego De Baets als privéchef voor Atelier D in Brugge
  • Gilles Pauwels van traiteurszaak Visateljee in Pittem

Een van hen zal in de voetsporen treden van Baptiste Tieberghien van restaurant Lin’eau in Wielsbeke die aan de haal ging met de titel van Viskok van het Jaar 2023.

Wat valt er te winnen?

De winnaar van de wedstrijd gaat naar huis met de 'Viskok van het Jaar'-trofee van kunstenaar Marc Vanhecke, het diploma ‘Winnaar - Viskok van het Jaar 2024’, een cheque ter waarde van € 750 en een dinerkaart voor twee personen bij restaurant Boury in Roeselare. Er worden ook vijf bonnen ter waarde van € 200 verloot om te gaan eten in het winnend restaurant.

De laureaten ontvangen elk: het diploma 'Laureaat - Viskok van het Jaar 2024' en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge.

Praktisch

De wedstrijdfinale ‘Viskok van het Jaar 2024’ vindt plaats tijdens de vakbeurs Horeca Expo op Flanders Expo in Gent, meer bepaald in de demonstratiekeukens in hal 8. De finalisten gaan aan het werk vanaf 14u. De degustatie door de vakjury start om 15.45 u. De proclamatie vindt plaats om 16.45 u. Aansluitend wordt een receptie aangeboden.