Chefkok

Winnaars AEHT Cornet Trophy bekend

Wedstrijd

|

10 May 2023

Tijdens de 11e editie van de AEHT CORNET TROPHY op 2 en 3 maart namen 34 leerlingen van verschillende Belgische hotel- en toerismescholen het tegen elkaar op. De deelnemers kookten twee dagen land met lokale topproducten. De wedstrijd werd georganiseerd door het provinciaal instituut PIVA in Antwerpen met de steun van onder andere Lekker van bij ons (VLAM).

De wedstrijd

De culinaire wedstrijd ‘AEHT Cornet Trophy’ is de preselectie voor de Europese AEHT-wedstrijd en conferentie in Vilnius Litouwen in het najaar van 2023. De wedstrijd richt zich op Belgische hotel- en toerismescholen. De wedstrijd bestaat uit 4 disciplines: Culinary Art, Restaurant Service, Pastry en Tourist Destination. De partners van de wedstrijd zijn Brouwerij Palm - De Hoorn & Rodenbach en Lekker van bij ons (VLAM). Sterrenchef Viki Geunes is peter van het initiatief.

De leerlingen bereiden zich voor aan de hand van workshops om de nodige kennis over de producten te vergaren. Daarna was het aan hen om te tonen wat ze in hun mars hebben. De chefs die de creatiefste gerechten met lekker van bij ons op tafel wisten te toveren wonnen de wedstrijd. Dit jaar stonden varkensrug en tongschar centraal.

De winnaars

Elke deelnemer vormde een team met een leerling van een andere school. Dit werd bepaald door loting op de eerste dag.

Overzicht van de duo’s die goud behaalden:

  • Culinary Art: Amira Cherif (Ensorinstituut) en Amke Janssens (Talentenschool Turnhout)
  • Restaurant Service: Amy Ayoub (Ensorinstituut) en Jetse Claes (COOVI-SO)
  • Pastry: Julie Peeters (Hotelschool Hasselt) en Ismael Mezahi (COOVI-SO)
  • Tourist Destination: Jasmine El Menialawy (PIVA) en Jarne Stessens (VTI Spijker)
AEHT Cornet Trophy winnaars 2023

De winnaars van AEHT Cornet Trophy 2023 met sterrenchef Viki Geunes, Matthias de Caluwé (Horeca Vlaanderen), Luk Lemmens (gedeputeerde) en Peter Buelens (Brouwerij Palm & De Hoorn en Rodenbach) ©Koen Fasseur / PIVA

AEHT Cornet Trophy 2023

Amira Cherif – Amke Janssens ©Koen Fasseur / PIVA