Vlam Viskok 2023 ©FrC-Baptiste Tieberghien-kaviaar van de noordzee

Word jij Viskok van het Jaar 2024?

Wedstrijd

|

06 Juli 2023

Ook dit jaar gaat VLAM, het Vlaams centrum voor Agro- en Visserijmarketing, op zoek naar de ‘Viskok van het Jaar’. Tijdens deze 34ste editie daagt VLAM samen met de vakjury chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met de 'Vis van het Jaar'. Deze eer gaat dit jaar naar de Schartong.

VLAM maakt de winnaar bekend op de vakbeurs Horeca Expo in Gent op maandag 20 november. Wil je deelnemen aan deze nationale horecawedstrijd? Lees hieronder meer over de inschrijvingen en de voorwaarden.

Waag je kans en schrijf je in voor 15 oktober (deadline verlengd)

Elke beroepskok, die in België zijn beroep uitoefent in een restaurant of traiteurzaak, kan zich inschrijven. Bedrijfsrestaurants zijn uitgesloten.

Wat moet je doen om deel te nemen aan de wedstrijd? Bezorg ons het recept van jouw beste gerecht met schartong, gecombineerd met erkende traditionele streekproducten. Elke deelnemer verbindt er zich toe 1 recept in te sturen én dit gerecht op de menukaart te plaatsen. De kandidatuur met het receptvoorstel dient voor 15 oktober 2023 bezorgd te worden via viskok@vlam.be of via de post naar VLAM - Vispromotie - Koning Albert II-laan 35 bus 50, 1030 Brussel. Vergeet niet om het ingezonden gerecht op je menukaart te plaatsen en ons hiervan een kopie te bezorgen.

Alle verdere details en voorwaarden zijn na te lezen in het wedstrijdreglement. Op basis van de ingestuurde recepten verkiest de jury na 9 oktober de finalisten. De finalisten worden uitgenodigd op Horeca Expo in Gent op maandag 20 november om hun gerecht te serveren aan de jury.

Wat wint de Viskok van het Jaar?

Behalve de felbegeerde titel ‘Viskok van het Jaar’ liggen er fantastische prijzen klaar voor de winnaar.

  • Een prachtige trofee, ontworpen door kunstenaar Marc Vanhecke
  • Een cheque ter waarde van € 750
  • Een diner voor twee in Hof van Cleve***
  • Een campagne op sociale media met vijf cadeaubons voor in jouw restaurant ter waarde van € 200

De overige laureaten genieten van een diner voor twee in De Jonkman** van NorthSeaChef Filip Claeys in Brugge.

Veel succes!

Trofee viskok 2023

Trofee Viskok 2023

Durf jij de uitdaging aan?

Lees hier het Wedstrijdreglement